Vielä vahvempaa demokratiaa

Moron!
Niinkuin otsikkokin kertoo, niin demokratia on se mihin hyvinvointivaltion ja kunnan toiminta perustuu. Kannatan sitä erittäin vahvasti. Mutta kuinka sitä olisi vielä mahdollisuus vahvistaa?
Riittääkö valtuutetuille, että kun he ovat vaaleissa saaneet kannattajiltaan mandaatin nelivuotiskaudeksi, niin se on sitten siinä. Vai siitäkö se kuntalaisten vaikuttaminen vasta alkaisikin?
Voitaisiin kuntalaisten silmin ehkä seurata valtuutettujen päätöksiä mahdollisimman tarkasti erilaisissa päätöksenteko tilaisuuksissa. Miksi ei voitaisi rohkeasti päästää joskus kuntalaisia hallituksen ja lautakuntien kokouksiin? Tilaisuuksiin, missä virkamiehet perustelisivat päätöksiään asioista, ennen kun ne menevät päättäviin elimiin? Jotenkin on sellainen tuntu yleisesti, että päätökset ja kaikki suunnitelmat tulevat usein todella nopeasti kuntalaisten tietoon, ilman että siihen on mitään mahdollisuutta vaikuttaa. Mielestä myöskin ns. opposition mielipiteet täytyisi aina noteerata tosissaan, koska aika oudolta myöskin vaikuttaa, että koko neljän vuoden ajan enemmistö on aina oikeassa.
Vahvasti erilaisten mielipiteiden puolesta, mutta loppullisessa päätöksen teossa demokratian puolesta.
Tämä on ensimmäinen blogini, en tiedä miten onnistuin omaa ajatusmaailmaani esiin tuomaan, mutta ajatukset on ainakin ihan omia.

Herra numero 108 (sd) Hattulasta

Kommentti artikkeliin “Vielä vahvempaa demokratiaa”
  1. milla sanoo:

    Hui hai!

    He, he, artikkelini on näköjään kirjoittanut koirani. Eli pientä hienosäätöä vielä. 🙂

    Terveisin Timo Ojanen